GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Borgholm är Årets Sommarstad – krossade motståndet

Fyra år i rad vann Kalmar reseguidens tävling. I februari startade kalmariten Michael Ländin ytterligare en tävling som nu har vunnits av Borgholm.
Öland • Publicerad 4 maj 2021 • Uppdaterad 6 maj 2021
Borgholm är årets sommarstad.
Borgholm är årets sommarstad.
Foto: Alexander Jensen

Fyra år i rad - från 2016-2018 korades Kalmar till ”Årets sommarstad” av ”Reseguiden.se”:s läsare och efter framgångsrikt kampanjande av Kalmar kommun. Titeln har använts flitigt i Destination Kalmars marknadsföring.

Reseguidens tävling hade uppehåll 2019 men kom tillbaka förra året och då vann Västervik och Kalmar hamnade på en andraplats.

I år lanserade hemsidan ”Sverige.nu” en likadan tävling som FL-net står bakom med samma tillvägagångssätt och koncept. Dagens Kalmar berättade i februari att företaget ägs och drivs av Michael Ländin (S), som även är omsorgsnämndens ordförande i Kalmar.

– Jag tycker det är en rolig grej, att kämpa för sin stad. Folk från hela landet. Det kan vara kul. Jag inser marknadspotentialen, men det kan också bli en boost för självförtroende hos Kalmarborna, de inser att de inte behöver åka iväg, det går bra att stanna här, sa han till nyhetssidan Dagens Kalmar i februari.

Tävlingen avslutades den 30 april och Borgholm kammade hem segern stort med över hälften av rösterna (53,86 procent) och totalt blev det 7 467 stycken. Tvåa kom Karlskrona med drygt 19 procent av rösterna och Åmål kammade hem tredjeplatsen med 12 procent. Därefter kom Kalmar med sex procent och 864 röster.

Om några veckor avslutas Reseguiden.se:s tävling.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer