Annons

Bonde söker fru är igång: Öländska Mimmi speeddejtade

Det är många som väntat på årets säsong av Bonde söker fru. Efter första avsnittet är frågan densamma som alltid: kommer bönderna finna sin livs kärlek?
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Näsby • Publicerad 4 oktober 2023
Mimmi Åsenius från Näsby söker efter kärleken i Bonde söker fru.
Mimmi Åsenius från Näsby söker efter kärleken i Bonde söker fru.Foto: Pressbild/TV4

De dejtingsugna bönderna drömmer alla om samma sak, att träffa någon att dela livet med.

Det är 18:e året i rad som programmet sänds och under åren har flera öländska bönder medverkat. Denna säsong får vi följa öländska köttbonden Mimmi Åsenius. Hon fick ta emot många brev från potentiella partners och vilka favoriter hon valde ut fick vi se under onsdagskvällen. Den person Mimmi söker efter ska vara ”en klippa i stormen, stå stadigt och någon man kan lita på”.

”En klippa i stormen, stå stadigt och någon man kan lita på”
Mimmi Åsenius
Annons

I första avsnittet anländer bönderna Jens, Mimmi och Micke till Sundbyholms slott för att äntligen få träffa sina brevskrivare. När Mimmi från Näsby kliver ner för trappan och ser personerna hon valt att ta med till slottet skiner hon upp som en sol.

När Ölandsbladet tidigare frågade Mimmi om hur hon kände inför speeddejtingen så sa hon att det var roligt men samtidigt ”galet nervöst”.

– Ett effektivt sätt att kringgå hjärnan och lita mer på magkänslan, sa hon då.

Fem minuters speeddejting går fort och Mimmi försöker se det härliga med situationen hon befinner sig i. När jaktintresset tas upp så flyter samtalen lite lättare. Det är nu, på Sundbyholms slott, som sommaren verkligen sätter igång. Kanske kommer den förändra allt och lite till. Nästa vecka fortsätter vi följa öländska bonden i jakten på den stora kärleken.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons