Annons

Böda Sand – ”Vår vision är att leverera familjens bästa semesterupplevelse”

Böda Sands camping på Öland är med sina 1350 campingplatser och 125 stugor Sveriges största camping. Intresset för platserna är stort.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Böda Sand • Publicerad 10 juni 2021 • Uppdaterad 16 juni 2021
På Böda Sands camping är allt anpassat efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regler så det uppfyller Pandemilagens krav.
På Böda Sands camping är allt anpassat efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regler så det uppfyller Pandemilagens krav.Foto: Privat

– Vår anläggning är belägen längs med en två mil lång vit sandstrand och är en komplett by med pool, spa, bastu, restauranger, pub, after beach, bageri, ICA-butik, frisör, spelhall, kiosk, gatukök och pizzeria. På området ligger även Böda Sand GK - en 9 håls fullängdsbana, säger Anna Barkevall, vd.

Böda Sand ägs av familjen Barkevall och de har drivit anläggningen i egen regi sedan 1994. Deras strategi är och förblir att återinvestera all eventuell vinst i företaget.

Annons

– Detta ser vi genom att Böda Sand har utvecklats från att vara en traditionell campingplats till en fullfjädrad semesteranläggning, en destination. Vår vision är att leverera familjens bästa semesterupplevelse.

”Böda Sand har utvecklats från att vara en traditionell campingplats till en fullfjädrad semesteranläggning, en destination.”
Anna Barkevall, VD

Inför sommaren har i stort sett varenda enhet och detalj gjorts om på Böda Sand.

– Allt är anpassat efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regler så det uppfyller Pandemilagens nya krav.

I år tar campingen emot färre besökare under högsommarveckorna och blir det som förra sommaren kommer allt fler välja att sprida ut sin semester som förra året. De allra flesta gästerna vill komma när det är lite lugnare.

Inför varje sommar på Böda Sand brukar det finnas nyheter, och det gör det även i år.

– Bagerivagnen åker runt området på morgonen för att underlätta köer i centrum, foodtruck och takeaway–luckor startar upp, och sedan flera år har vi jobbat med beställning av mat i appar. Så matupplevelsen kommer bli fantastiskt på Böda Sand i sommar, säger Anna.

En annan nyhet är att Escape Story lanseras. Det är en utmaning för hela familjen där man ska lösa upp förbannelsen som vilar över skeppet Makalösa då dåvarande kungen smälte järnet i kyrkklockorna och gjöt kanoner. Löser man uppgiften hävs förbannelsen.

– Det är som ett roligt mini-Robinson.

Dessutom har åtta stugor renoverats, det har skaffats flera parkeringsplatser för elbilsladdare och cykelparkeringar. De mindre lekplatserna har uppgraderats.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons