Blev beskjutna när de väntade på bussen

Ett killgäng väntade på bussen i Färjestaden när de blev beskjutna. Strax därefter kommer bilen tillbaka och avlossar ytterligare skott.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Färjestaden • Publicerad 2 augusti 2021
Polis kallas till platsen när ett killgäng blev beskjutna vid busshållsplatsen Snäckstrand.
Polis kallas till platsen när ett killgäng blev beskjutna vid busshållsplatsen Snäckstrand.Foto: Michael Ståhl

Natten till i söndags blev ett killgäng i mellersta tonåren beskjutna när de väntade på bussen, något som Barometern var först att berätta om.

De stod och väntade på bussen vid Snäckstrands busshållplats på Brovägen när en bil kör förbi och de hör en smäll. När de vänder sig om ser de att busskurens ruta har gått sönder. Strax därefter kommer bilen tillbaka och avlossar fler skott mot busskuren.

Två polisanmälningar är upprättade, en om skadegörelse och en om misshandel då, trots att ingen blev skadad, personerna stod så nära där skotten träffade.

– Man har åkt förbi i en bil och man har skjutit med något som sett ut som en softairgun mot busskuren. Ingen person blev skadad, men eftersom det var så pass nära beskrivs det ändå som försök till misshandel, säger polisens presstalesperson Thomas Johansson till Barometern.

Mikael JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.