Annons

Bjuder in till fotbollsfest – visar kvartsfinalen på storbildsskärm

Kvartsfinalen mellan Sverige och Tyskland kommer att visas på en storbildsskärm på Borgholms torg.
BORGHOLM • Publicerad 26 juni 2019
VM-kvartsfinalen mellan Sverige och Tyskland kommer att visas på Borgholms torg. Bilden är från ett annat sammanhang.
VM-kvartsfinalen mellan Sverige och Tyskland kommer att visas på Borgholms torg. Bilden är från ett annat sammanhang.Foto: Urban Nilsson

Öland Mat- och musikfestival bjuder in till fotbollsfest på lördag. Med hjälp av Borgholms kommun har de ordnat så att VM-kvartsfinalen mellan Sverige och Tyskland kommer att visas på en storbildsskräm på torget.

Det innebär att konserten med Titiyo börjar efter matchen.

Annons

– Det blir en folkfest i fotbollens anda och vi kommer att fira vinsten med Titiyo efter matchen. Vi vill se så många blågula tröjor som möjligt på torget framför den här gigantiska skärmen, säger festivalgeneralen Pelle Aldestam.

Storbildsskärmen är 15 kvadratmeter stor och eller 230 tum. Upplösningen är väldigt god, det är bara 3,9 millimeter mellan bildpunkterna.

– Det innebär att det är en väldigt stor HD-tv. Det finns bara några stycken sådana här i hela landet, säger Thomas Carlén, från Show Productions Service.

Dessutom kommer Nause att spela två set på lördag. Ett på torget och senare även på Strand.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons