Bisarr rit i öländska borgen (?): ”Skelett av djurhuvud och kött uppsatt”

Ett vittne berättar nu om ”skumma aktiviteter och fynd” – utplacerade djurskelett, stenar som flyttats och andra märkliga saker i borgen på Öland.
Händelserna ska ha ökat senaste halvåret.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholms kommun • Publicerad 3 december 2021 • Uppdaterad 5 december 2021
Observationer med bland annat skelett av djurhuvud på Ismantorps borg. Bilden är ett montage.
Observationer med bland annat skelett av djurhuvud på Ismantorps borg. Bilden är ett montage.Foto: Peter Boström, Montage Magnus Anderberg

– Det handlar om allt från nedtrampade rosor och frukt mitt inne i borgen till kött uppsatt på spett i marken och utplacerade djurskelett, konstaterar kvinnan som nu hör av sig till Länsstyrelsen.

– Vill uppmärksamma er på att jag hör och ser ett ökande antal personer som berättar om skumma fynd inne i Ismantorps borg under senaste halvåret.

Hon har själv blivit vittne till det som låter som spår av någon bisarr rit.

– Senast jag var där var ett skelett av något djurhuvud utplacerat i "centrum" och stenar som flyttats runt runtomkring detta.

Enligt kvinnan har guider sagt att borgen plågats av skadegörelse och skumma aktiviteter förut.

– Eftersom borgen är skyddad under kulturarv tänkte jag att det börjar bli dags att ni som har ansvar för området får notis om saken.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.