Bilköerna kortare efter förändringen

Tisdagens förändringar på Ölandsbron gjorde att köerna kortades. ”Det har blivit mycket kortare restider”, säger projektledaren Johan Wesley.
Ölandsbron • Publicerad 22 augusti 2018
Trafikverkets projektledare Johan Wesley upplever att tisdagens förändringar gjorde skillnad på Ölandsbron.
Trafikverkets projektledare Johan Wesley upplever att tisdagens förändringar gjorde skillnad på Ölandsbron.Foto: Maria Wiell

Efter ett krismöte under tisdag förmiddag, genomförde Trafikverket förändringar på Ölandsbron. Genom att tidigarelägga övergången från två filer till en var förhoppningen att trafiken skulle flyta på bättre. Så verkar det också ha blivit.

– Det har blivit mycket kortare restider. På sociala medier såg jag någon som suttit i 1,5 timme på måndagen och bara 25 minuter på tisdagen. På onsdag morgon var det inte heller några köer likt dem vi hade på tisdag morgon, säger Trafikverkets projektledare Johan Wesley som hoppas att det ska fortsätta så framöver.

– Nu bevakar vi och bedömer. Successivt hoppas och tror jag att det flyter bättre. De som pendlar börjar känna igen sig efter några dagar och det hjälper också till.

Malin EdeborgSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.