Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bilder från hamnar och båtliv speglar årets månader i tävlingen Årets Ölandsfotograf

– Jag ser fram mot att vi skall få många tävlingsbidrag att bedöma, säger Staffan Arvegård i Ölands naturskyddsförening.
En blåsig vinterdag var Staffan Arvegård i Grönhögens hamn och dokumenterade stormen, som också har sin tjusning.
En blåsig vinterdag var Staffan Arvegård i Grönhögens hamn och dokumenterade stormen, som också har sin tjusning.
Foto: Staffan Arvegard/N

För elfte året i rad anordnas tävlingen Årets Ölandsfotograf, i år på temat ”Ölands hamnar och båtliv”. 3 maj är sista dag för att skicka in tävlingsbidrag till Ölands naturskyddsförening som arrangerar tävlingen tillsammans med Ölandsbladet, Ölands Skördefest och Ölands turism.

– Vi startade tävlingen som ett sätt att uppmärksamma människor på Ölands rikedom alla årstider. Därför skall de tolv bilderna som utgör varje bidrag vara hämtad från de olika månaderna, säger Staffan Arvegård.

Däremot är det inte nödvändigt att bilderna är tagna från ett och samma år, det är årstiderna som är viktiga att belysa, menar han.

– Det är många som besöker Öland på våren och sommaren men som aldrig har sett vilket fantastiskt landskap Öland är även på hösten och vintern.

När tävlingsbidragen har kommit in till Naturskyddsföreningen är det en jury som går igenom bilderna och bedömer dem utifrån kriterierna hur väl man har följt temat, kvalitet och bildens uppbyggnad. I det läget vet inte juryn vem som har tagit vilka bilder.

Det vinnande tävlingsbidraget presenteras sedan i Ölandsbladet och i de särskilda sommartidningarna som ges ut, Det händer på Öland samt Turistguiden. Det finns också på arrangörernas hemsidor.

Men framförallt ställs bilderna ut på tre olika platser under sommaren, turistbyrån i Borgholm, hos naturum Ottenby och i Årets Ölandsby som i år är Mörbylånga.

Foto: Staffan Arvegard/N
Foto: Staffan Arvegard/N
Foto: STAFFAN ARVEGARD/N

Läs mer