Besök äldreboende tillåts igen

Från och med nästa vecka kan anhöriga besöka sina äldre på äldreboenden igen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholms kommun • Publicerad 26 juni 2020
Snart kanman besöka sina anhöriga på Borgholms kommuns äldreboende igen. Bilden är från före coronautbrottet.
Snart kanman besöka sina anhöriga på Borgholms kommuns äldreboende igen. Bilden är från före coronautbrottet.

Men det är inte bara att komma och hälsa på utan, det kommer att ske organiserat meddelar Borgholms kommun.

En besöksvärd kommer att ta emot och vara på plats för att servera fika och se till att besöket sker i enlighet Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Minst tre meters avstånd gäller under hela besöket och besökarna får ta ansvar för att avståndet hålls, av alla i sällskapet. Omsorgstagaren får ta emot tre besökare per tillfälle. Besökarna får inte ha några förkylningssymtom.

Besökstiden är en timme och hela besöket sker utomhus. Bokning sker via kontakt med enheten och vidare information till anhöriga kommer att skickas ut.

”Det känns viktigt och angeläget att erbjuda möjligheter för anhöriga att träffa sin familjemedlem, och även för omsorgstagarna att se sina anhöriga, under ordnade former. Besöksförbudet har nu gällt i över tre månader, vilket för många upplevts som svårt och påfrestande. Dock kan förutsättningarna förändras och riskbedömningen bli annorlunda och beslutet då komma att omprövas. Vi hoppas att alla hjälps åt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och göra besöken trygga och säkra”, skriver Borgholms kommun i ett pressmeddelande.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.