unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Besök äldreboende tillåts igen

Från och med nästa vecka kan anhöriga besöka sina äldre på äldreboenden igen.
Snart kanman besöka sina anhöriga på Borgholms kommuns äldreboende igen. Bilden är från före coronautbrottet.
Snart kanman besöka sina anhöriga på Borgholms kommuns äldreboende igen. Bilden är från före coronautbrottet.

Men det är inte bara att komma och hälsa på utan, det kommer att ske organiserat meddelar Borgholms kommun.

En besöksvärd kommer att ta emot och vara på plats för att servera fika och se till att besöket sker i enlighet Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Minst tre meters avstånd gäller under hela besöket och besökarna får ta ansvar för att avståndet hålls, av alla i sällskapet. Omsorgstagaren får ta emot tre besökare per tillfälle. Besökarna får inte ha några förkylningssymtom.

Besökstiden är en timme och hela besöket sker utomhus. Bokning sker via kontakt med enheten och vidare information till anhöriga kommer att skickas ut.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

”Det känns viktigt och angeläget att erbjuda möjligheter för anhöriga att träffa sin familjemedlem, och även för omsorgstagarna att se sina anhöriga, under ordnade former. Besöksförbudet har nu gällt i över tre månader, vilket för många upplevts som svårt och påfrestande. Dock kan förutsättningarna förändras och riskbedömningen bli annorlunda och beslutet då komma att omprövas. Vi hoppas att alla hjälps åt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och göra besöken trygga och säkra”, skriver Borgholms kommun i ett pressmeddelande.