GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Besked: Michelin-stjärnan är tillbaka till Öland – ”Tårarna rinner”

Hotell Borgholm har återigen belönats med en stjärna av Guide Michelin.
Borgholm • Publicerad 13 september 2021 • Uppdaterad 16 september 2021
Krögaren Christofer Johansson belönas med en michelin-stjärna.
Krögaren Christofer Johansson belönas med en michelin-stjärna.

På måndagskvällen avslöjade världens största restaurangguide Guide Michelin vilka krogar som i år belönas med stjärnor och tar plats i guiden.

Det står klart att ägarna Christofer Johansson och Daniel Olsson har lyckats få tillbaka Michelin-stjärnan till Hotell Borgholm, två och ett halvt år efter att de köpte det av Karin och Owe Fransson.

– Det är ett otroligt stort ögonblick och bland det största man kan vara med om inom den här branschen. Det är häftigt och fantastiskt att få göra det med hela teamet och med de förutsättningar vi har haft på grund av pandemin, säger vd:n och kreative ledaren Christofer Johansson och fortsätter:

– Det var vårt mål när vi tog över Hotell Borgholm eftersom det fanns en stjärna sedan innan. Det känns otroligt stort att lyckas redan efter två och ett halvt år. Det är otroligt mycket glädje och det är en ynnest att få vara med om det. Det är få som får det under sin karriär.

Såhär skriver Guide Michelin om Hotell Borgholm:

Teamet på detta historiska hotellets restaurang erbjuder ett varmt välkomnande och vinlistan är en skattkammare. Smakmenyerna visar säsongens råvaror från den vackra ön Öland och mycket av det kommer från deras egen härliga trädgård, och de genomarbetade rätterna har djärva smaker och originalkombinationer.

Läs mer om vad priset betyder för Hotell Borgholm, hur den firades och vad deras målsättning är framöver:

Fakta

Svenska krogar med stjärnor

Tre stjärnor:

Frantzén, Stockholm

Två stjärnor:

Vollmers, Malmö

Aloë, Stockholm

Gastrologik, Stockholm

Oaxen Krog, Stockholm

En stjärna:

Hotell Borgholm, Borgholm

28+, Göteborg

Bhoga, Göteborg

Koka, Göteborg

Project, Göteborg

SK Mat & Människor, Göteborg

Agrikultur, Stockholm

Aira, Stockholm

Ekstedt, Stockholm

Etoile, Stockholm

Operakällaren, Stockholm

Sushi Sho, Stockholm

Äng, Ästad Vingård, Tvååker

PM & Vänner, Växjö

Artikeln uppdateras.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.