Annons

Lista: Här är de populäraste namnen 2018

För andra året i rad är Alice och William de mest populära namnen givna till nyfödda flickor och pojkar under 2018.
ÖLAND • Publicerad 31 januari 2019
Alice och William var de vanligaste namnen under 2018 bland nyfödda. Bilden är från ett annat sammanhang.
Alice och William var de vanligaste namnen under 2018 bland nyfödda. Bilden är från ett annat sammanhang.Foto: Marcus Palmgren

SCB presenterade under torsdagsmorgonen sin årliga sammanställning av namn. Den visar att Alice hamnar på förstaplats för sjunde gången när det gäller vanligaste namn för nyfödda flickor under 2018. Det var 765 flickor som fick namnet.

På andraplats hamnade Maja och det var 657 flickor som fick det namnet. På tredjeplats kom Lilly som gavs till 634 flickor.

Annons

För pojkar är William det vanligaste namnet och det gavs till 863 pojkar under 2018. Det är åttonde gången som namnet får förstaplatsen och det har legat på topp tre sedan 2003.

Liam hamnade på andraplats med 834 namngivna pojkar och Noah tog tredjeplatsen med 730 namngivna pojkar.

Namnen Hailey och Lias är de namn som har ökat mest på topplistan för de 100 vanligaste namnen.

De namn som procentuellt minskade mest i popularitet var Cornelia, med 30 procent, och Oscar med 20 procent.

När det gäller Kalmar län var Agnes det vanligaste namnet bland flickor, totalt fick 19 stycken det namnet. Adam är det vanligaste namnet bland pojkar då 26 stycken fick det.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons