Besked: Då upphävs eldningsförbudet

Länsstyrelsen och länets kommuner att beslutat att upphäva eldningsförbudet.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 5 augusti 2021
Länsstyrelsen och länets kommuner att beslutat att upphäva eldningsförbudet.
Länsstyrelsen och länets kommuner att beslutat att upphäva eldningsförbudet.Foto: Arkiv

Länsstyrelsen meddelar via ett pressmeddelande att eldningsförbudet som har gällt för samtliga kommuner i Kalmar län sedan den 10 juni kommer att upphävas imorgon (fredagen den 6 augusti) klockan 12.

Men de uppmanar fortfarande till försiktighet vid eldning:

”Innan du grillar eller tänder eld i skog och mark ska du kontrollera att det är tillåtet att elda samt försäkra dig om att de kan ske på ett säkert sätt. På kommunens, länsstyrelsens eller räddningstjänstens webbplats finns alltid aktuell information om vad som är förbjudet eller tillåtet. Det finns också möjlighet att se vad som gäller för platsen man tänker elda på i appen ”Brandrisk ute”, skriver myndigheten.

Länsstyrelsen och länets kommuner följer brandriskutvecklingen och justerar behov av eldningsförbud efter rådande brandriskvärden.

I Borgholms kommun är bevattningsförbudet kvar.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.