GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bertil Vallien visar sin utställning på Solliden under skördefesten

Bertil Valliens utställning ”Gatekeeper” i Sollidens trädgård har lockat många besökare till det kungliga sommarslottet i år.
Solliden • Publicerad 28 september 2021
Bertil Vallien tillsammans med kungaparet i samband med att utställningen ”Gatekeeper” invigdes på Solliden i maj.
Bertil Vallien tillsammans med kungaparet i samband med att utställningen ”Gatekeeper” invigdes på Solliden i maj.Foto: Michael Ståhl

I samband med skördefesten kommer Bertil Vallien själv att finnas på plats och berätta om sin skapelse.

Lördagen den 2 oktober kommer han att ge två specialvisningar av utställningen.

Under skördefesten kan man förutom att beskåda Bertil Valliens utställning även ta del av Idéträdgårdsutställningen ’Inglasat’, där fyra kända profiler inrett varsitt växthus.

De fyra som inrett växthusen är trädgårdsjournalisten och författaren Gunnel Carlson, stjärnkocken Karin Fransson, keramikern Lotta Sjöberg (Årets ölänning 2021) samt floristen och TV-kändisen Karl-Fredrik Gustafsson.

– Parken är smyckad i höstdekorationer och vi säljer frukt, grönsaker och växter från Slottspark och växthus. Det blir skördemeny på Kaffetorpet och säsongsutförsäljning i slottsboden., berättar Pernilla Klintberg på Solliden.

– Det blir även trädgårdsvandringar med Sollidens trädgårdsmästare, vår florist kommer att finnas på plats och binda kransar och sedan blir det även våra populära traktorturer runt fruktträdgården och växthusen inne på det privata området, fortsätter hon.

– Vi stänger för säsongen efter skördefesten, tillägger Pernilla Klintberg.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.