Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Båtvägen till Öland – Njut av frisk luft ombord

Hur vill du ta dig till Öland i sommar? Det finns olika alternativ; färja, buss eller bil.
Många använder sig av cykelfärjan Dessi mellan Färjestaden och Kalmar.
Många använder sig av cykelfärjan Dessi mellan Färjestaden och Kalmar.
Foto: Peter Boström

Väljer du att åka med färjan Dessi från Kalmar till Färjestaden så är det ett enkelt och vackert sätt att resa. Ombord finns ett stort soldäck där man under resan längd, knappt en halvtimme, kan njuta av utsikten. Dessi lägger till centralt på båda sidorna av sundet och därifrån är det endast några minuter till centrum. Pendlarfärjan har plats för 50 cyklar. Biljett köps ombord och uppvisas för däcksman vid avstigning. Färjan avgår vid åtta tidpunkter måndag till fredag från Södra hamnplanen i Färjestaden och med lika många avgångar från Barkassbryggan i Kalmar. Avgångstiderna finns på deras hemsida.

På avståndet mellan Oskarshamn och Byxelkrok sparar man 19 mil om man väljer att åka med MS Solsund. Ett bra alternativ om man ska resa till eller från norra Öland och vill spara tid. Till och med den 16 augusti går två avgångar varje dag från Oskarshamn och lika många från Byxelkrok.

Läs mer