Annons

Barnteater på Stadsmuseets friluftsteater

I sommar är det åter igen dags för barnteater på Stadsmuseets friluftsteater när Mamma mu bland kråkor och tigrar sätts upp. Det utlovas både sång och teater och lite okända historier om vad Mamma mu och kråkan tar sig för.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 23 juni 2021 • Uppdaterad 24 juni 2021
Åsa Wågman och Peter Sjöstrand som spelar Mamma mu och Kråkan.
Åsa Wågman och Peter Sjöstrand som spelar Mamma mu och Kråkan.Foto: Mikael Jansson
”Äntligen får vi möta publiken igen och köra igång”
Åsa Wågman

– Äntligen får vi möta publiken igen och köra igång, berättar Åsa Wågman som spelar huvudrollen när barnteatern Mamma mu bland kråkor och tigrar sätts upp på Stadsmuseets friluftsteater i sommar.

Historien om Mamma mu bland kråkor och tigrar bygger på de klassiska böckerna av Jujja och Tomas Wieslander men där de kanske lite mer okända historierna kommer få ta plats. Mamma mu besöker biblioteket och äter upp blommorna i blomsterhandeln medan Kråkan besöker djungeln.

Annons

Under föreställningens 45 minuter kommer publiken att få ta del av både sång och teater och den riktar sig främst till barn upp till 9 år.

– Det blir upphottade versioner av de klassiska låtarna, till exempel Vipp-på-rumpan-affär, säger Åsa Wågman.

Under flera år har Comedy Art Theatre kört barnteater i Borgholm under somrarna där de bland annat har spelat Alfons Åberg, men förra året satte pandemin stopp för den planerade uppsättningen men nu kommer de kunna köra. Till en början har man släppt biljetter i enlighet med de förväntade restriktionslättnaderna men lättas de ännu mer kommer fler biljetter att släppas.

– Det är viktigt att publiken känner sig trygg, säger Peter Sjöstrand som spelar Kråkan och berättar vidare att de kommer att ha en publikvärd som visar folk till sina platser och som kommer se till att alla håller avstånd ordentligt.

Fakta

Speldatum

Mamma Mu bland kråkor och tigrar spelas:

Torsdag 15 juli

Söndag 18 juli

Torsdag 22 juli

Söndag 25 juli

Torsdag 29 juli

Söndag 1 augusti

Mikael JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons