unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bänkar i Nunnedalen stals direkt

Lagom till blåsipporna skulle blomma i slutet av mars ställde Resmo hembygdsförening ut de nyinköpta bänkarna längs med vandringsleden i den välbesökta Nunnedalen. Bara en månad senare var tre av bänkarna stulna.
Nedanför Grottbranten finns det ännu möjlighet att vila sina ben.
Nedanför Grottbranten finns det ännu möjlighet att vila sina ben.
Foto: Natalia Johansson

För ett par år sedan ordnade hembygdsföreningen med vägskyltar till vandringsleden som sträcker sig mellan Resmo och Vickleby. I år beslutade de sig för att ordna nya sittplatser och de beställde därför nya bänkar i ek, tillverkade av Runsbäcksbon Ulf Runefors.

– De gamla bänkarna var dåliga och det fanns risk att de skulle gå sönder, så vi i föreningen beslutade oss för att köpa in åtta bänkar, de kostade femhundra kronor styck. Vi ställde ut dem på utvalda ställen längs vandringsleden i slutet av mars, säger Carl Westerberg, ordförande i föreningen.

Han uppskattar att varje bänk väger runt trettio- fyrtio kilo och bänkarna placerades på lämpliga viloställen längs Nunnedalsleden.

En månad senare upptäckte de att några av bänkarna saknades.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Då fattades tre av de fina ekbänkarna, bänkar som vi med ideella krafter har ordnat med och som är till för allmänheten. Särskilt för äldre besökare som tycker det är skönt att sätta sig ner och vila benen.

Hembygdsföreningen har valt att polisanmäla händelsen.

– Det är tråkigt att folk inte kan hålla fingrarna i styr, säger Carl Westerberg.

Läs mer

Brf Badvakten i Borgholm – byggstarten kan anas.

Öland

Rekordlägenheten såld - då är de i mål: ”Bra bit på väg”

Sexton sålda, åtta reserverade – Borgholms exklusivaste byggprojekt med hyresrätter där de största och översta gräver runt åtta miljoner hål i plånboken närmar sig startbeslut.

Campings ägare Anders Jonsson pekar ut platsen där de nya stugorna ska byggas.

Öland

Klart: Då tas första spadtaget på omtvistad stugby

Det har tagit sin tid med nekanden och överklaganden. Men nu ska det första spadtaget på Kapelludden AB:s stugby tas.

Magnus Lagerlöf, Peter Sandwall, Maria Jansén och Örjan Molander med flera träffades på onsdagen för komma närmare en lösning i frågan om ett öländskt historiskt museum.

Öland

Historiskt museum på Öland: ”Ett stort steg på vägen”

Ett historiskt öländskt museum skulle kunna stå färdigt i Ekerum våren 2024. På onsdagen träffades inblandade intressenter för att diskutera förutsättningarna.

P17-landslaget kommer till Öland, bilden är från en match 2012 mot Slovakien.

Sport

Klart: Hit kommer fotbollslandslaget

"Hemlig ort” – nu vet vi: ”Klart de väljer Sveriges bästa träningsanläggning för fotboll!”

Lektor Ludvig Papmehl-Dufay leder studentgrävningarna i Gamla Skogsby och Lina Drott (i mitten) ansvarar för kommunikation och information.

Öland

Spännande – hur stort är järnåldershuset?

När Linnéuniversitetet började med utgrävningarna vid järnåldersgården i Gamla Skogsby för ett år sedan trodde man att det var en byggnad på 8x8 meter. Nu har man fått andra besked.

Tungt skördefestrally på norra Öland

Öland

Tungt skördefestrally på norra Öland

Veteranlastbilar och andra veteranfordon från hela Sverige deltar.