Åtalas efter vansinnesfärd - narkotikapåverkad Borgholmsbo hade 2,1 i promille

Andra bilister fick väja undan för att inte bli påkörda när den narkotikapåverkade och kraftigt berusade Borgholmsbon vingligt och i alldeles för hög hastighet körde runt i centrala Kalmar.
I dag, knappt ett år senare, kommer det rättsliga efterspelet för 24-åringen.
BORGHOLM/KALMAR • Publicerad 5 mars 2019
En Borgholmsbo åtalas efter en vådlig bilfärd i Kalmar i slutet av maj förra året.
En Borgholmsbo åtalas efter en vådlig bilfärd i Kalmar i slutet av maj förra året.

Blodprovet visade att 24-åringen från Borgholm hade 2,11 i promille samt MDMA och cannabis i blodet den där dagen i maj förra året då polisen stoppat hans halsbrytande färd i Kalmar, på gator och vägar som Stensövägen, Galgatan och Norra vägen.

Från det åtal åklagarkammaren väckt mot mannen:

”Genom att ha kört bilen i högre hastighet än den tillåtna i tättbebyggt område, kört bilen i mötande körfält, kört bilen vingligt samt kört efter annat fordon vilket fick väja undan för att inte bli påkört bakifrån”.

Förutom grov vårdslöshet i trafik åtalas 24-åringen för grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott samt narkotikabrott.

”NN har olovligen innehaft 139,51 gram cannabis, som är narkotika. Det hände den 26 maj 2018 i Kalmar och Borgholm, Kalmar län”, sägs det i den sistnämnda åtalspunkten.

I förhör har den åtalade Borgholmsbon varken erkänt eller förnekat brott.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.