GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Årets tema”Snart är det jul” föreställer en liten sagolik stad där julförberedelserna är i full gång

Inför julen ställer PostNord upp cirka två tusen röda brevlådor runt om i landet särskilt för alla julkort.
Sverige • Publicerad 4 december 2020 • Uppdaterad 4 december 2020
Årets julfrimärke från PostNord.
Årets julfrimärke från PostNord.
Foto: Pressbild

Den 12 november släpper PostNord årets julfrimärken – designade av illustratören Stina Lövkvist. Årets tema ”Snart är det jul” föreställer en liten sagolik stad där julförberedelserna är i full gång. Med julens frimärken vill PostNord inspirera fler svenskar att skicka hälsningar till nära och kära just denna speciella jul.

I färgstark akvarell illustrerar Stina Lövkvist en myllrande fantasistad som är i full gång med alla julförberedelser. Färgglada figurer som julklädda rävar och grävlingar får alla delta i årets julstök.

– Det har varit ett tufft år för oss alla och vi tror att ett julkort kan göra extra stor skillnad för någon man håller kär just i år. Med årets julfrimärken hoppas vi inspirera fler till att skicka julkort och bidra med lite extra julstämning och omtanke när världen inte är sig riktigt lik, säger Stina Olofsdotter, chef PostNord Frimärken.

”Vi tror att ett julkort kan göra extra stor skillnad för någon man håller kär just i år.”
Stina Olofsdotter, chef för PostNord Frimärken.

Årets julfrimärken och julkort finns tillgängliga hos alla PostNords ombud från den 12 november och julkortspåsen kommer hem i postlådan, men kan också hämtas hos ombud. Sista dagen att posta sina julhälsningar för att de ska komma fram till julafton är den 16 december.

Stina Lövkvist är en frilansande illustratör som tecknar för barn och ungdom sedan tio år tillbaka. Fredrik Tjernström gick ut Beckmans Design Högskola 2004 och har sedan dess jobbat som illustratör med bas i Stockholm.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.