GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

ÅRETS STÖRSTA VINST: Ölänning vann 10 miljoner

Nio miljonvinster – men den nyblivne öländske mångmiljonären sticker ut som årets stora vinnare. Så många och stora summor skrapades hem på Triss och andra turspel:
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland/Kalmar län • Publicerad 19 januari 2023 • Uppdaterad 20 januari 2023
Jokerraden som gav Färjestadsbon miljonvinsten: 4 – 4 – 3 – 3 – 7 – 1 – 8.
Jokerraden som gav Färjestadsbon miljonvinsten: 4 – 4 – 3 – 3 – 7 – 1 – 8.Foto: Arkivbild.

En av årets höjdpunkter när Svenska spel summerar sina tur-spel var när en man från Färjestaden vann en Jokervinst på tio miljoner kronor den 17 september. Det var en av de största vinsterna i hela landet under 2022.

− Lotto var spelet med enskilt flest miljonvinster till Kalmar under det gångna året. Nummerspelet stod för fyra miljonvinster samt årets högsta vinst på tio miljoner på extradragningen Joker, säger Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

”Lotto var spelet med enskilt flest miljonvinster”
Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska Spel.

Totalt var det nio miljonvinster till ett sammanlagt värde av 23,3 miljoner kronor i Kalmar län på tur-spel såsom Lotto, Eurojackpot och Triss. 10 miljoner av dessa gick till en enskild ölänning, Färjestadenbon som plockade hem storvinsten på Joker.

När det gäller skraplotter svar det nio länsbor som skrapade Triss i tv – två stycken miljonvinnare på totalt 2 200 000 kr, samt en miljonvinst vardera på SkrapBingo och SkrapKryss.

− Det är tydligt att de senaste årens omvärldshändelser gör att intresset för att förbättra privatekonomin långsiktigt vid en storvinst fortsatt är högt. Nu när möjligheten att resa mer obehindrat finns har också intresset för att lägga vinstpengar på just resor ökat jämfört med de senaste åren, säger Natalie Wallin.

Fakta

Topp tre högsta vinsterna till Kalmar län 2022:

1) 10 000 000 kronor till Färjestaden på Joker den 17 september.

2) 5 347 276 kronor till Oskarshamn på Lotto 1 den 15 juni.

3) 1 756 958 kronor till Oskarshamn på Lotto 2 den 5 november.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.