Annons

Årets sommarlandskap utsedd – Öland i botten på listan

Öland hamnar i botten när Reseguiden.se korar Årets Sommarlandskap – ”Stora överraskningen”.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 4 maj 2021 • Uppdaterad 6 maj 2021
Öland hamnar i botten när Reseguiden.se utser Årets Sommarlandskap.
Öland hamnar i botten när Reseguiden.se utser Årets Sommarlandskap.Foto: Arkiv

Reseguiden.se har sedan 2008 arrangera årligen arrangerat en omröstning bland sina läsare om vilken stad som är ”Årets sommarstad”. En titel Kalmar har vunnit flera gånger efter att kommunen uppmanat sina invånare att rösta.

Nu har Reseguiden.se även gjort en kartläggning baserat på tidigare års omröstningar för att även kora ”Årets Sommarlandskap”. Vinnaren är Halland, tvåa är Småland och Gotland tog tredjeplatsen. Öland hamnar först på en tiondeplats, trots att landskapet har överlägset flest gästnätter i hela Kalmar län.

Annons

– Det var spännande att se att Halland dominerade den här maraton-listan, säger Michael Blaxland, vd på Reseguiden.se, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Den stora överraskningen är att stora turistlandskap som Värmland, Dalarna och Öland hamnat så långt ner. Listan domineras nästan totalt av södra Sverige. Det enda landskapet från norra delen av landet är Ångermanland.

Fakta

Hela listan över ”Årets sommarlandskap”

De hetaste sommarlandskapen

1. Halland, 2. Småland, 3. Gotland, 4. Skåne, 5. Ångermanland, 6. Blekinge, 7. Västergötland, 8. Bohuslän, 9. Östergötland, 10. Öland och resterande landskap hamnar på en delad elfteplats.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons