GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Årets 9:or i Mörbylånga bäst i länet

Sedan förra året har grundskolan i Mörbylånga klättrar 17 platser uppåt när SKL gör en öppen jämförelse i landet. Därmed är de bäst i Kalmar län.
I en mätning som SKL gör varje år en öppen jämförelse om läget i landets skolor. I år placerar sig Mörbylånga placerat sig högst av alla kommuner i Kalmar län.
I en mätning som SKL gör varje år en öppen jämförelse om läget i landets skolor. I år placerar sig Mörbylånga placerat sig högst av alla kommuner i Kalmar län.
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Den ranking som SKL (Sveriges kommuner och landsting) gör baseras på elevernas skolresultat. 9:orna i Mörbylånga har fått allt högre betyg det senaste året vilket innebär att meritvärdet, som är jämförelsesiffran, har ökat markant. Värdet för 2018 är 232 poäng som kan jämföras med rikssnittet som ligger på 228 poäng.

Högsta möjliga meritvärde är 320 poäng, vilket uppnås om en elev har högsta betyg i alla 16 ämnen som medräknas.

Verksamhetsområdeschef för barn och ungdom David Idermark jublar efter att ha tagit del av SKL:s undersökning.

– Vi har nått bättre resultat på flera punkter, det är våra lärare som skall ha den främsta elogen.

– De arbetar hela tiden med en vilja att ta varje elev ett steg längre och det har de lyckats med. Nu skall vi fira det här ordentligt.

Läs mer