Apoteket behöver bostadsmedicin: ”Kan kommunen hjälpa till?”

Apoteksgruppen Borgholm letar bostäder åt sina sommaranställda.
– Vi skulle uppskatta om Borgholms kommun kunde hjälpa till, skriver apotekschef Jesper Brandstedt till kommunen.
BORGHOLM • Publicerad 5 februari 2019
Apoteket lider av bostadsbrist.
Apoteket lider av bostadsbrist.Foto: Michael Ståhl

Det är i ett mejl till kommunen apotekschefen beskriver de problem företaget har varje sommar - dels är det svårt att få tag på utbildad personal, dels har dessa - när de väl hittas - ingenstans att bo. Ett ”moment 22” anser apotekschef Jesper Brandstedt.

”Vi skulle uppskatta om Borgholms kommun kunde hjälpa till med att ordna med någon/några bostäder åt säsongspersonalen. Inte ordna i termer av ”betala för” men hjälpa till att tillgodose behovet på något sätt”, fortsätter denne.

Hos kommunen finns dock ingen akuthjälp att få.

– Ett problem som även drabbar våra egna verksamheter och som det kommit signaler om tidigare. Det är tyvärr inget vi löser på kort sikt, kommenterar kommunalrådet Ilko Corkovic (S).

På lång sikt?

– En framtida möjlighet kan vara de stödboenden vi har idag. När det inte lägre finns behov av stödboenden så kan de kanske fungera som sommarbostäder, funderar kommunalrådet.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.