Anrika restaurangen har blivit en ”skamfläck” – Nu svarar ägaren på kritiken

Den anrika restaurangen Sjöstugan beskrivs numera som en skamfläck. Den nya ägaren förstår besvikelsen och avslöjar att det finns planer för framtiden.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Byxelkrok • Publicerad 18 augusti 2021 • Uppdaterad 19 augusti 2021
Tomten är igenväxt och restaurangen har varit stängd i två år – trots bra läge i Byxelkrok. Nu bemöter ägaren kritiken.
Tomten är igenväxt och restaurangen har varit stängd i två år – trots bra läge i Byxelkrok. Nu bemöter ägaren kritiken.Foto: Privat

Restaurang Sjöstugan har ett av Byxelkroks bästa lägen och en anrik historia. Det var mittpunkten på norra Öland under sina glansdagar. Men det var länge sedan, de senaste två åren har restaurangen varit stängt. Tomten är igenväxt och boende upplever krogen som förfallen.

Situationen upprör, ägarna får svidande kritik i två insändare:

”Ägaren ser ut att ha lämnat den och det som en gång var byns stolthet är idag en skamfläck, skriver signaturen” SG Lidheim.

”Det är sorgligt att se det totala förfallet i det som tidigare var en medelpunkt i Byxelkrok med den fantastiska uteplatsen med en utsikt och läge som borde vara en dröm för vilken krögare som helst”, skriver signaturen H Flodeer.

Mats Bengtsson drev restaurangen framgångsrikt i 25 år men sålde till nuvarande ägarna 2006.

– Det är klart det är sorgligt att se och det är många här som är besvikna. Jag drev det i 25 år och det var mittpunkten på Norra Öland. Det är tråkigt att det har blivit såhär särskilt nu när vi har fått den nya fina piren.

Ming Yu äger restaurangen och beklagar situationen.

– Jag förstår att folk tycker det är tråkigt att det har varit stängt i flera år men det gick inte ihop. Men vi kommer att se till att det ser bättre ut framöver.

Har du några planer för framtiden?

– Det finns planer för framtiden och jag för diskussioner med kommunen. Det kommer nog inte att bli en restaurang. Men jag kan inte kommentera det mer än så i nuläget.

Funderar du på att sälja den?

– Allt är till salu och jag lyssnar på intressenter.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.