GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anrik trafikskola läggs ner för flytt till Östergötland

För ett år sedan sålde Lars Gustavsson sin trafikskola som han hade drivit i mer än 40 år. Den togs över och drivs av Emmie Flärd fram till årsskiftet.
Emelie Flärd tog över Lasses trafikskola i början av året. Nu har både Lars och Emelie haft sin sista körskoleelev i Kalmar.
Emelie Flärd tog över Lasses trafikskola i början av året. Nu har både Lars och Emelie haft sin sista körskoleelev i Kalmar.
Foto: Arkiv

I början av året sålde Lasse Gustavsson sin trafikskola som han hade haft sedan 40 år. En av hans tidigare medarbetare, Emelie Flärd, tog över verksamheten och har drivit den sedan dess. Nu planerar hon emellertid att flytta till Linköping vilket innebär att Lasses Trafikskola i Kalmar läggs ner vid årsskiftet. Fram till dess fortsätter kurser och undervisning som tidigare.

– Jag tycker naturligtvis att det är tråkigt, men det är ingenting som jag kan styra över. Jag förstår att Emelie vill flytta till sina hemtrakter och sin familj, säger Lars Gustavsson som bor i Glömminge.

Han uppskattar inte att vara pensionär utan vill hellre ha något att göra.

Kan du tänka dig att börja om som trafiklärare ett år eller ett par?

– Nja, då skulle jag behöva involvera fler och det tror jag inte fungerar nu. Men jag kan mycket väl tänka mig att ställa upp som mentor eller konsult om det finns någon som vill ha mina tjänster.

Lars Gustavsson har tidigare varit ordförande i Sveriges Trafikskolors Riksförbund.

– Det är en viktigt organisation för Sveriges alla trafikskolor. Någon form av engagemang i sådana sammanhang kan jag gärna tänka mig.

Han är stolt över den trafikskola som han drev i flera decennier.

– Vi hade nog inte de flesta eleverna men jag vågar mig på att säga att vi hade de bästa.

Tidningen har sökt Emelie Flärd för en kommentar utan att lyckas.

Läs mer