GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Albin Lee Meldau till VIDA i Halltorp

VIDA ligger vid väg 136, nio kilometer söder om Borgholm, alldeles norr om Halltorps Gästgiveri.
Halltorp • Publicerad 9 juli 2022
Albin Lee Meldau uppträder vid VIDA 31 juli.
Albin Lee Meldau uppträder vid VIDA 31 juli.Foto: Carin Svensson

Den 24 juni 2001 öppnades VIDA Museum & Konsthall, med en konsthall för galleriverksamhet och två flyglar för vardera Ulrica Hydman-Vallien respektive Bertil Vallien.

2003 utvidgades VIDA med ännu en konsthall, Norra hallen och den 11 juni 2005 invigdes ännu en konsthall. Nu finns alltså två permanenta museihallar, tre större och en mindre konsthall, en barnhörna, en butik och ett café, allt på totalt 2000 kvadratmeter. På VIDA finns ett café där man kan sitta och läsa en konstbok eller bara njuta av den fantastiska utsikten över Kalmarsund och naturreservatet Halltorps Hage.

Sedan januari 2016 ägs och drivs VIDA av paret Hampus och Emilia Vallien.

Under sommaren anordnas spelningar med kända artister: Thomas Stenström, Newkid och Albin Lee Meldau.

Newkid har haft flera hits senaste åren, däribland framgångsrika duetter med sommarölänningen Molly Sandén och Myra Granberg från Nybro. För att inte tala om covern på Helen Sjöholms ”Du måste finnas”.

Artister till VIDA

15 juli: Thomas Stenström

24 juli: Newkid

31 juli: Albin Lee Meldau

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.