Annons

Olivia, 10 år, hittade diamantring på stranden – ”Någon kanske är ledsen”

Syskonen Olivia och Victor Eriksson hittade en guldring under kvällsdoppet vid Färjestadens hamn. Nu letar de efter ringens ägare.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Färjestaden • Publicerad 15 augusti 2022 • Uppdaterad 17 augusti 2022
Victor och Olivia är riktiga storbadare, och under kvällsdoppet på söndagen hittade de en guldring på havsbottnen.
Victor och Olivia är riktiga storbadare, och under kvällsdoppet på söndagen hittade de en guldring på havsbottnen.Foto: Joacim Andersson

Skrotletaren Olivia Eriksson (10 år) och storbadaren Victor Eriksson (6 år) hittade under söndagen en guldring när de var och badade vid Färjestadens hamn.

– Victor såg något glänsande vid stegen. Victor använder inte simglasögon och snorkel så ofta så jag dök ner dit och hittade en rund sak. När jag kom upp såg jag att det var en diamant på, och visade för mina föräldrar, säger Olivia Eriksson.

Annons

Det som syskonen hittat visade sig vara en 18-karats guldring med ett datum ingraverat på insidan.

Nu söker syskonen efter en ägare till ringen som kan uppge det datum som står skrivet på dess insida. Ringen kommer att lämnas in till polisen om ägaren inte hittas.

– Man undrar hur mycket den är värd. Det kanske är någon som är väldigt ledsen att ha tappat sin ring, säger Victor Eriksson.

”Jag gillar mer att vara en skrotletare än att leta fiskar”
Olivia Eriksson
På insidan av ringen finns ett datum ingraverat, vilket får de att tro att ringen varit en förlovnings- eller vigselring.
På insidan av ringen finns ett datum ingraverat, vilket får de att tro att ringen varit en förlovnings- eller vigselring.Foto: Joacim Andersson

Olivia kallar sig själv för ”skrotletare” och brukar simma omkring och leta efter föremål på botten. Hon har tidigare gjort flera fynd.

– Jag har hittat två gamla mynt och ett örhänge, berättar hon.

Brukar du vara ute och leta efter grejer?

– Ja, jag gillar mer att vara en skrotletare än att leta fiskar. Fast ibland fångar jag fiskarna i handen. Igår fångade jag en pytteliten fisk med händerna.

Vad gjorde du efter att du hittade ringen?

– Jag blev glad och tyckte att den var fin. Jag visade den för mina föräldrar. Sen dök jag lite mer för att hitta något annat. Men det gjorde jag inte. Jag hittade ett plåster på botten som jag inte ville ha. Och jag hittade lite snäckor.

Joacim AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons