Annons

Adée satsar på Storbritannien – ”Min musik verkar gå hem där”

Det har varit ett händelserikt år för Adée hittills. Hon har varit mycket i Storbritannien, spelat i Kenya, släppt EP:n Home / Down och längre fram släpper hon sitt andra album.
RÄPPLINGE • Publicerad 9 mars 2019
Adée har haft ett händelserikt år hittils men det är bara början.
Adée har haft ett händelserikt år hittils men det är bara början.Foto: Pressbild/David Ekströmmer

Under året har hon varit i Wales och i England flera gånger, framför allt i Birmingham. Dels har hon knutit kontakter i arbetet med Future Songwriting men hon har också jobbat med sitt kommande album.

– Jag har skrivit med många artister och producenter men också gjort videos. Albumet ska snart bli färdig för mix men jag kan inte säga exakt när det ska släppas, det blir längre fram. Det är nervöst men väldigt spännande.

Annons

Snart blir det återigen en resa till Birmingham.

– Jag ska bland annat promota min EP och skriva lite mer musik. Jag har verkligen blivit omfamnad av Birmingham.

Hur menar du?

– Jag har kommit in i rätt musikalisk grupp med personer som är väldigt duktiga. Alla artister som jag jobbar med är nominerade till Birmingham Music Award. Det är en väldigt inspirerande miljö.

Är målet att slå sig in i Storbritannien?

– Det hade varit fantastiskt att ha en releaseturné till en början och det hade varit skitfett att jobba mer där. För min musik verkar gå hem där, det är mer tillåtande att mixa genrer.

Hon har även gjort en spelning på festivalen Onega i Nairobi, Kenya.

– Jag blev inbjuden där som enda internationella gäst och det var tack vare min managers kontakter. Det var riktigt häftigt och jag såg nog 40 akter på 40 dagar, det var allt ifrån storkörer och jazz till grupper som sjöng på swahili. Dessutom gjorde jag ett samarbete med den kenyanska artisten Brian Nadra och det ska bli roligt att höra resultatet sedan.

Förra veckan släppte hon EP:n Home / Down som inte är en försmak på det kommande albumet.

– Egentligen är det snarare ett avslut. Jag släppte ”Wasted on You” för ett år sedan och nu kan jag koncentrera mig helt på albumet. Men låten Home tar jag med mig för den är väldigt stark då den handlar om hemlängtan.

Annons

– Jag längtar alltid till Öland och det är fint att ha en sådan stark geografisk plats som är min egen.

Det ser ut att bli ett fortsatt händelserikt år för Adée. I maj ska hon göra en spelning i England och efter det ska hon till showcasefestivalen New Skool Rules i Holland för fjärde gången.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons