Annons

Action och spänning på norra Öland

På Öland finns ett antal gokartbanor. Under högsäsong erbjuds drop-in-körning och det går även att boka besök under för- och eftersäsong.
Löttorp • Publicerad 21 juni 2019
Gokartbanan i Glabo på norra Öland är 400 meter lång.
Gokartbanan i Glabo på norra Öland är 400 meter lång.Foto: Privat

Gokartkörning är en aktivitet som lockar besökare i blandade åldrar. Under semestern är det många barnfamiljer som roar sig med ett besök på någon bana.

På de flesta banorna finns gokart även för barn som är lite yngre samt tvåsitsiga kartar för de mindre barnen som vill åka med någon äldre eller personer med funktionsnedsättning.

Annons

I mitten av 1980-talet startade Glabo Gokart & Paintball några kilometer norr om Löttorp.

Till sommaren 2019 har paintballbanan utökats och är nu cirka 2000 kvadratmeter.
Till sommaren 2019 har paintballbanan utökats och är nu cirka 2000 kvadratmeter.Foto: Privat

– Numera har vi både paintball och bumberball så här finns allt för de lekgiriga, säger Thomas Eneman.

Inför förra säsongen köptes 12 nya bössor in med lägre utgångshastighet. Till de används mindre kulor vilket gör att det inte gör ont att bli träffad. Alla från cirka fem år kan spela juniorpaintball och här kan även vuxna vara med och leka med barnen. För de som är större finns 38 Tippman-markörer.

Banan i Glabo är Ölands största. Det är 400 meter lång och det finns förutom tio stora gokartar även sex små som går lite långsammare samt två dubbelkartar. De kan styras av båda personerna som sitter i men det är endast via ena sidan gas och broms sköts. Vid Glabo Gokart & Paintball finns en lekplats och en liten bana med elbilar samt en kiosk med försäljning av glass, godis, kaffe och kalla drycker.

Bumberball går ut på att samtliga spelare har en uppblåsbar boll runt överkroppen. Storlekarna på bollarna passar både barn och vuxna.
Bumberball går ut på att samtliga spelare har en uppblåsbar boll runt överkroppen. Storlekarna på bollarna passar både barn och vuxna.Foto: Privat
Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons