Annons

4 600 hushåll blev utan ström på Öland

4 600 hushåll blev strömlösa i knappt en timma när jordfelsbrytaren aktiverades för Borgholm Energis elnät.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 22 augusti 2022
strömavbrottFoto: E-on

Vid ungefär klockan 10.15 inträffade ett strömavbrott i Borgholm, Köpingsvik och Räpplinge vilket påverkade 4 600 hushåll.

– Det är hela Borgholm Energis elnät som har avbrott vilket innebär Borgholm, Köpingsvik vidare till Vannborga och ut till Räpplingeområdet. Vi jobbar för fullt och jag kan inte ge någon säker prognos men förhoppningsvis är det tillbaka om 30 minuter, sa Kenth Oscarsson, från Borgholm Energi, strax efter avbrottet.

Annons

Knappt en timma efter att avbrottet inträffade var strömmen tillbaka för alla 4 600 hushåll.

– Jordfelsbrytaren utlöstes för inkommande ström vilket är en säkerhetsåtgärd och när den löses ut försvinner all ström. Det är varken eon eller ryssen utan det är något som har hänt hos oss. Vi håller på med felsökning för få veta exakt vad som hände, säger Kenth Oscarsson.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons