Annons

38-åring häktad för misstänkt mordförsök

Mannen som är misstänkt för onsdagens mordförsök på en kvinna i Algutsrum häktades på fredagseftermiddagen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Algutsrum/Kalmar • Publicerad 22 juli 2023
38-åringen som är misstänkt för mordförsök häktades på fredagen. Bilden är ett montage.
38-åringen som är misstänkt för mordförsök häktades på fredagen. Bilden är ett montage.Foto: Natalia Johansson

Tidigt i onsdagsmorse larmades polisen till en bostad i Algutsrum där man fann två skadade personer, den 38-årige mannen och en kvinna. Båda var allvarligt skadade och fördes till sjukhuset där de vårdades på intensivvårdsavdelningen.

Kort stund därefter greps mannen som misstänkt för mordförsök och senare samma dag anhölls han och åklagaren bekräftade då att mannen hade använt någon form av tillhygge.

Annons

Enligt åklagaren finns det risk för att mannen flyr, försvårar utredningen och fortsätter begå brott om han är på fri fot. Tingsrätten valde därför att häkta honom på fredagen.

Efter att inledningsvis ha vårdats på intensivvårdsavdelning är såväl mannens som kvinnans skadeläge förbättrat och de har kunnat flyttat till annan avdelning.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons