Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Peter Boström: ”2020 finns möjligheten att upptäcka det verkliga Öland!”

Sommaren 2020 är speciell. Och med största säkerhet kommer den att vara en sådan där sommar som vi aldrig kommer att glömma.
Detta är en personligt skriven text i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi kan komma ihåg de där somrarna av olika anledningar. De där som regnar bort eller de somrarna när solen bara lyser och lyser.

Torkans år sa vi på Öland - det var den sommaren härom året när grundvattnet nära nog tog slut, vattentransporterna körde skytteltrafik över Ölandsbron och vi ombads att hålla nere med både duschande och diskande.

Exakta årtalen brukar annars vara knepiga att reda ut i efterhand. På Öland talar vi om de svinkalla vintrarna under andra världskriget och de där snörika månaderna på 80-talet då skolorna fick hållas stängda. Exakta åren är svåra att komma ihåg.

Minnesexperterna säger att vi ska försöka knyta åren till något personligt, typ ”det året jag fyllde 20”.

Fotbollsfolket pratar om den magiska sommaren 1994 när Sverige tog brons i USA. Den äldre generationen minns de varma sommarnätterna 1959 när de rattade in Radio Luxemburg för att höra Ingo knocka Floyd i den tredje ronden och bli världsmästare i tungviktsboxning.

2020 glömmer vi aldrig.

Den här sommaren får du Öland som Öland är. Inget pjosk, ingen kosmetika, inget tingel-tangel, bara ren och skär naturell skönhet.

Öland - the real thing!

Jag är glad att bo på Öland. Den här sommaren mer än någonsin. För en sommar med hemester, då finns det ingen plats som slår Öland. 14 mil långt och knappa två mil på det bredaste stället har allt.

Sandstränderna för soldyrkarna, Alvaret för de som söker lugn och ro, strandängarna för fågel- och djurvännerna, Mittlandsskogen för naturvandrarna, de små fiken och restaurangerna i hamnmiljöerna för livsnjutarna.

2020 finns möjligheten att upptäcka det verkliga Öland på riktigt. Jag lovar - du kommer inte att bli besviken.

Läs mer