1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Peter Boström: ”2020 finns möjligheten att upptäcka det verkliga Öland!”

Sommaren 2020 är speciell. Och med största säkerhet kommer den att vara en sådan där sommar som vi aldrig kommer att glömma.

Vi kan komma ihåg de där somrarna av olika anledningar. De där som regnar bort eller de somrarna när solen bara lyser och lyser.

Torkans år sa vi på Öland - det var den sommaren härom året när grundvattnet nära nog tog slut, vattentransporterna körde skytteltrafik över Ölandsbron och vi ombads att hålla nere med både duschande och diskande.

Exakta årtalen brukar annars vara knepiga att reda ut i efterhand. På Öland talar vi om de svinkalla vintrarna under andra världskriget och de där snörika månaderna på 80-talet då skolorna fick hållas stängda. Exakta åren är svåra att komma ihåg.

Detta är en personligt skriven text i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Minnesexperterna säger att vi ska försöka knyta åren till något personligt, typ ”det året jag fyllde 20”.

Fotbollsfolket pratar om den magiska sommaren 1994 när Sverige tog brons i USA. Den äldre generationen minns de varma sommarnätterna 1959 när de rattade in Radio Luxemburg för att höra Ingo knocka Floyd i den tredje ronden och bli världsmästare i tungviktsboxning.

2020 glömmer vi aldrig.

Den här sommaren får du Öland som Öland är. Inget pjosk, ingen kosmetika, inget tingel-tangel, bara ren och skär naturell skönhet.

Öland - the real thing!

Jag är glad att bo på Öland. Den här sommaren mer än någonsin. För en sommar med hemester, då finns det ingen plats som slår Öland. 14 mil långt och knappa två mil på det bredaste stället har allt.

Sandstränderna för soldyrkarna, Alvaret för de som söker lugn och ro, strandängarna för fågel- och djurvännerna, Mittlandsskogen för naturvandrarna, de små fiken och restaurangerna i hamnmiljöerna för livsnjutarna.

2020 finns möjligheten att upptäcka det verkliga Öland på riktigt. Jag lovar - du kommer inte att bli besviken.

Läs mer

Sport

Degis föll tungt i comebacken

”Det trodde jag aldrig”

Sport

Slut: Tung comeback på Alunvallen

SSG gästade Degerhamn i den sista ÖM-kvarten.

Öland

Dieselstöld på camping

Trots stark diesellukt sa de två personerna att de inte visste något alls om den diesel som ordningsvakterna på campingen nyss sett slangas ur en traktorgrävare.

Sport

Nationaldagen i Haga Park höll världsklass

Flera svenskar placerar sig på världsrankinglista

Öland

Färjestaden: Polisen vill ha tips om branden

Nu efterlyser polisen tips från allmänheten, om någon sett eller hört något som kan sättas i samband med branden.

Öland

Borgholm: Väktare för att hålla avstånd

Borgholms kommun har beslutat att anlita väktare/värdar i Borgholms stad för att på så sätt bidra till att uppmärksamma vikten av att hålla avstånd.