Annons

100 sökande till 15 tjänster på Östra Skolan

När Östra Skolan i Färjestaden välkomnar sina 200 första elever i höst skall det finnas omkring 15 personer för att ta emot dem. Omkring 100 personer har sökt de olika tjänsterna.
Färjestaden • Publicerad 7 mars 2019
När Östra Skolan är färdigbyggd kommer den att ha plats för elever från förskoleklass till årskurs 9.
När Östra Skolan är färdigbyggd kommer den att ha plats för elever från förskoleklass till årskurs 9.Foto: Atrio Arkitekt

– I stort sett alla är legitimerade lärare, det känns fantastiskt, säger rektor Linda Blomdahl Petersson när hon berättar att det har varit 100-talet sökande till skolans omkring 15 tjänster.

Östra Skolan kommer att ha 200 elever när höstterminen startar. Det är en förskoleklass samt årskurserna 1, 2, 4 och 5. Dessutom två parallellklasser i årskurs 7 och en klass i årskurs 8.

Annons

– Det är helt otroligt. Det finns bara några få vakanser i klasserna. I stort sett alla elever kommer från Mörbylånga kommun.

Hon berättar att bland lärarna är det en hel del sökande som bor i Färjestaden men också ganska många som bor på andra håll i landet men som nu blivit sugna på att återvända till Öland.

Linda Blomdahl-Petersson är rektor för den nya skolan i Färjestaden, Östra Skolan, som öppnar upp portarna för 200 barn till höstterminen 2019. ”Det är en fantastisk process”.
Linda Blomdahl-Petersson är rektor för den nya skolan i Färjestaden, Östra Skolan, som öppnar upp portarna för 200 barn till höstterminen 2019. ”Det är en fantastisk process”.Foto: Kristina Wirén

– Och så finns det såklart några stycken som idag jobbar i Mörbylånga kommun. De flesta verkar trivas bra där de är men har blivit nyfikna på att vara med från starten av en helt ny skola.

För såväl lärare som elever blir det en möjlighet att vara med från början med en helt nybyggd och ändamålsenlig skola.

– Dessutom tillsammans med ett helt nytt team av likasinnade, säger Linda Blomdahl Petersson som blir rektor på Östra Skolan.

Östra Skolan kommer att ha läsning som fokusområde vilket blir ett sätt att lägga grunden till framgång, enligt sin egen presentation. De kommer också att arbeta med EQ (Emotionell Intelligens) som ett av sina fokusområden.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons