Annons

Så går det i fredagens fotbollsmatcher

Sex fotbollsmatcher med öländsk inblandning spelas under fredagskvällen.
ÖB-sporten går igenom förutsättningarna.
Fotboll • Publicerad 3 maj 2019
Nya serieomgång väntar John Arnessons Böda/Högby och IFK Borgholm, efter förra helgens 3-3-derby på Borgholms IP.
Nya serieomgång väntar John Arnessons Böda/Högby och IFK Borgholm, efter förra helgens 3-3-derby på Borgholms IP.Foto: Magnus Anderberg

Division 4, herr

Färjestadens GoIF (11) - Lessebo GoIF (8)

Annons

Kommentar: Färjestaden har inte alls fått den seriestarten som man hade önskat. Senast kom i alla fall första poängen borta mot den tidiga bottenkonkurrenten Blomstermåla. Även Lessebo väntar på säsongens första trea efter två 2-2-kryss mot Smedby respektive Ingelstad, samt en klar förlust mot Lindås-Långasjö. En rätt svårbedömd match på förhand, men vi tror nog på bortavinst. 1-2.

Lindås-Långasjö FF (1) - RM IF (7)

Kommentar: Lindås-Långasjö, som har imponerat och gått starkt under serieinledningen, var nära att fixa tre poäng borta mot seriefavoriten Hossmo senast, men fick nöja sig med kryss. En rejäl utmaning väntar RM, som föll hemma mot Smedby senast. Lindås-Långasjös Linus Henriksson har spottat in hela sju mål på de tre första matcherna. Det mesta talar för hemmaseger. 3-1.

Division 5, herr

Böda/Högby (6) - Möre BK (10)

Kommentar: Möre förlorade borta mot Mörbylånga under påsken och kryssade hemma mot SSG senast. Nu väntar ett tredje öländskt motstånd för gästerna från fastlandet. Böda/Högby har 1-1-1 i kolumnen från de tre första matcherna. I grunden känns ölänningarna som ett bättre lag och här bör man kunna följa upp derbykrysset mot IFK med att plocka säsongens andra trepoängare. 2-0.

SSG IF (9) - Ljungbyholms GoIF (11)

Kommentar: Än så länge är det svårt att placera årets SSG-upplaga i något tabellfack. John Peterssons manskap har blandat och gett rejält under inledningen. Ljungbyholm tog årets första poäng via 2-2 mot Mörbylånga förra helgen. Det är årets andra hemmamatch för SSG och man bör vilja göra det bättre än den första på Björkvallen (förlust mot Borgholm). Det löser man. 3-2.

Mörbylånga GoIF (3) - Kalmar AIK (2)

Kommentar: Ett tidigt toppmöte väntar, ska Mörbylångas fina start fortsätta? Två bortakryss och en hemmaseger är nykomlingens facit hittills. Kalmar AIK inledde med två raka segrar, innan första förlusten kom mot serieledande Påryd senast. Det här kan bli en riktig batalj. Oavgjort ligger nära till hands. 2-2.

Annons

Trekantens IF (12) - IFK Borgholm (4)

Kommentar: De tre inledande derbymatcherna är avklarade med fem poäng och noll förluster i bagaget. Nu är det dags för fastlandsmotstånd för IFK. Trekanten har, som många trodde på förhand, fått en tuff start på årets serie och är jumbo med en inspelad poäng. Underskattning är en av IFK:s största motståndare här. Klarar man av det hindret så bör laget också kunna greja tre bortapoäng på Åvallen. 1-4.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons