Nyheter

Rune säljer sitt imperium

Nyheter • Publicerad 24 november 2006

Rune Berglund, ägare till Halltorps Golfbana, Ekerums Camping och den nybyggda Litorinabyn, håller på att sälja sitt imperium.Vem köparen är vill han inte avslöja, men samstämmiga uppgifter pekar på att det är sportbutikkedjan Stadium som tidigare i år förvärvade Ekerum Golf & Resort för 93 miljoner.

Rune, som varit i branschen i 38 år, tänker nu dra sig tillbaka och odla sina fritidsintressen resor och natur.

– Ja, det känns rätt att gå i pension nu, blir det affär kan jag få en slant och göra vad jag vill, säger Rune.

– Förhandlingar pågår sedan en tid och nästa vecka hoppas jag att konturerna klarnat. Går affären i lås kommer övertagandet att ske den 1 januari, säger Rune som inte kan bekräfta vem som är köparen.

– Nej, det är ett löfte medan förhandlingarna pågår.

Men det mesta pekar på att det är just Stadium, ett mycket expansivt företag som ägs av bröderna Ulf och Bo Eklöf från Norrköping, där man också har sitt huvudkontor.

Strax efter förvärvet av Ekerum köpte också bröderna Eklöf Ingelsta niohålsbana utanför Norrköping, i direkt anslutning till Stadiums jättstora distributionslokaler som stod färdiga för en tid seden.

Nästa steg i expansionen är att dotterbolaget Edins, som bröderna köpte 1999, byter namn till ”nya” Stadium Golf, och här kommer butiken i Ängelholm att bli ett av företagets flaggskepp i denna satsning, kan man läsa i tidningen Svensk Golf.

Vidare kommer Stadium att öppna en ny jättebutik på 4 000 kvadratmeter utanför Göteborg med konceptet XXL och där får golfen ett stort utrymme.

Vad bröderna Eklöf har för planer med köpet av Ekerum Golf & Resort, och även det kommande förvärvet, har ännu inte sipprat ut. Kanske dammar de av de gamla hotellplanerna på Ekerum, och kanske blir Ekerum Konsthall en ny Stadiumbutik?

Samtidigt håller Kay Wieståhl, mannen bakom Victoriadagen, på att leta efter en plats för sitt ”Victoriadagsmuseum” och enligt vad Ölandsbladet har erfarit kan det bli en placering i anslutning till Halltorps Gästgiveri, Halltorps Golfbana och VIDA Museum.

I klartext handlar det om den välbevarade stenladan som tidigare tillhörde Halltorps gård.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.