Nyheter

Rökfylld villa

Nyheter • Publicerad 26 mars 2009

Tisdagförmiddagen kommer det in Stort Larm Mörbylånga " rökfylld villa ". Mellan Färjestaden och Mörbylånga.

Undertecknad har RCB och befinner sig på brandstationen i Färjestaden när larmet kommer in. Brandingengör  Mikael Gard samt  jag åker mot platsen , Tankarna far i huvudet på oss ex:

Finns det någon människa kvar i byggnaden , omfattning av branden , hur stor är villan ?

När Mörbylångastyrkan samt Mikael och jag kommer fram till platsen är ambulansen redan på plats. Läget ser lugnt ut vid en första blick på villan som är en äldre tvåplansvilla. När vi kontaktar ägarna så får vi reda på att det gäller en soteld, men det har kommit in mycket rök i fastigheten ,  vi sätter villan under övertryck med en motordriven fläkt som har en kapacitet av åtta kubikmeter luft i sekunden. Sotarmästaren  kommer också till platsen , även försäkringsbolaget kontaktas med tanke på eventuella sekundärskador. Vad jag erfar så blev det inte några skador på eller i fastigheten.

Brandmästare Göran Andersson / Brandingengör Mikael Gard

 

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.