Nyheter

Man försvunnen i Skärlöv

Nyheter • Publicerad 3 januari 2009

SKÄRLÖV

En man, född 1948, har anmälts saknad sedan tisdag den 30 december. Under natten mot nyårsafton försvann han från sitt hem i Skärlöv. Sedan dess finns inga spår efter honom. Under lördagen sökte polis igenom närområdet.

Mannen uppges vara 169 centimeter lång och smal till kroppsbyggnaden. Han har god fysik och kan gå långt.

FYRA PATRULLER

Under lördagen är fyra polispatruller på plats för att söka igenom närområdet. Till sin hjälp har de också en polishund.

– De skulle ha haft en helikopter också men eftersom det väntas dåligt väder kunde inte den komma, säger P-O Jansson.

Kring halv tio på förmiddagen inledde de en så kallad ledstångssökning.

– Vi letar vid platser, vägar och vattendrag som kan fungera som ledstänger i naturen. Dit en person kan tänkas söka sig. En plats kan till exempel vara en bod, säger Daniel Wrejbo, insatschef och på plats vid letandet.

INGET FORDON

Det geografiska området begränsades till mellan Mellby i söder och Hulterstad i norr, samt Kastlösa i väster och havet i öster.

Enligt uppgifter hade inte mannen något fordon att tillgå vid försvinnandet. Detta tyder på att han antingen har gått eller liftat.

– Och då pratar vi om ett frivilligt försvinnande, men det går inte att säga ännu, förklarar Daniel Wrejbo.

Polisen får hela tiden in tips om var han har setts eller kan tänkas vara. Men nya tips är alltid välkomna och telefonnumret till polisen är då 114 14.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.