1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ilska efter Opinion Live – ”Bondbönan” hoppade av kort innan sändning

Efter debatten i SVT:s Opinion Live var det många lantbrukare som var missnöjda. På sociala medier får programmet hård kritik. ”Bondbönan” Hanna Karlsson skulle ha varit med i direktsändningen med valde kort innan att hoppa av på grund av ständiga ändringar i upplägget.

Ilskan och irritationen var stor hos flera öländska lantbrukare efter programmet. På sociala medier höjs röster för att debatten blev osaklig och oseriös bland annat på grund av Fredrik Segerfeldts och Petra Cavinis medverkan.

Robin Svedlund var en av lantbrukarna som engagerades på förhand av Opinion Live. Han är besviken på hur det utvecklades. Från början fick de beskedet att det skulle handla om torkan och böndernas situation.

– Förutsättningarna ändrades hela tiden och jag visste inte förrän sent att Petra och Fredrik skulle vara med. Det är märkligt att låta en bondehatare och vegan vara med i en debatt om hur man ska hjälpa svenska bönder när de vill lägga ner allt lantbruk.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Jag tyckte det blev dagisnivå av det och oseriöst för det frångick ämnet. Sedan blev debatten i studion en politisk sandlåda. Men vi fick yttra oss i rikssänd tv och det är bra.

Lantbrukaren Hanna Karlsson skulle ha varit med i direktsändningen men valde att hoppa av kort innan.

– Vi blev presenterade ett upplägg från början men det ändrades mycket sista dagarna. De var inte helt tydliga och det kändes inte seriöst och schyst, då valde jag att hoppa av sändningen.

Påverkades ditt besked av att Petra Cavini och Fredrik Segerfeldt skulle vara med?

– Jag kan tycka att det är märkligt att Fredrik får så mycket utrymme. Men jag förstår programmet för deras åsikter finns förstås. Men vi andra var inte förberedda på det och då känns det som att debatten kantrar nästan innan den börjat. Det funkar inte för mig. Jag diskuterar gärna med dem men inte under de förutsättningar som blev.

– Särskilt inte när jag innan gjorde klart vilka saker jag ville veta på förhand men fick inget svar förrän jag krävde det innan sändningen.

Roger Gustafsson, från LRF, och lantbrukaren Kenneth Sturesson förde böndernas talan i direktsändningen från torget. Men de hade det tufft för ljudet strulade. Det blev rundgång och det var en halvminuts fördröjning av deras egna röster i högtalarna.

– Det blev svårt med ljudet och det var helt fel att ta in Petra och Fredrik. Jag skulle också få tio minuter att prata om mitt uppdrag som bondekompis men det blev inte så, säger Kenneth Sturesson och fortsätter:

– Jag visste på förhand att Opinion Live handlar om att prata i mun på varandra. Jag var därför orolig att jag inte skulle få något utrymme alls men vi fick fram en del. Jag tror att vårt budskap nådde fram. Det blev ändå något bra utav det.

Se programmet här:

Läs mer

Öland

Zjirk och Apollo är försvunna

Hundarna Zjirk, brunvit, och Apollo, svartgrå och lite vit, är försvunna sedan en vecka tillbaka. Nu hoppas deras matte, Catharina Carlsson, på hjälp från allmänheten. Kanske har någon sett något.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.

Sport

Engvall återförenas med IFK-backen

I januari ansluter 25-åringen till Engvalls Mechelen

Öland

Källa: Drunkningslarm slutade lyckligt

Vid 11-tiden på tisdagen inkom ett larm om drunkning vid badplatsen Tingskullen, Källa.

Sport

Hoppade nytt klubbrekord - i första försöket: ”Alltid roligt”

Lista: Mästarna från veteran-ÖM

Sport

Beskedet: Loppet ställs in

”Måste även tänka på funktionärernas säkerhet”