Nyheter

Banbygge ''deluxe'' i Kastlösa

Nyheter • Publicerad 5 juni 2013

MOTOCROSS

– Den här verksamheten handlar ju inte i första hand om att få fram några världsmästare utan om gemenskap, säger Bosse ”Bus” Eriksson, Mörbylånga Motorklubb.

Nu byggs motocrossbanan i Kastlösa om för fullt – för att tilltala allt ifrån nya knattar till rutinerade hojflygare.

Gasen i botten är det som gäller just nu för Mörbylånga Motorklubb – intresset för att köra cross är på topp. De senaste åren har klubben gått från 5–6 medlemmar till 65 stycken – exklusive ett gäng familjemedlemmar.

– Det har blivit ett bra drag här igen. Det kommer hit en massa folk och kör och vi har fått ordning på ekonomin som varit dålig tidigare, säger Bosse Eriksson.

Faktorer som gör att klubben nu väljer att satsa på en ombyggnad. En renovering av banan är i full gång sedan några månader tillbaka. Den breddas, hoppen byggs om så att de inte blir så branta och det fylls på med en massa grus för att höja upp banan.

GEMENSKAP

– Ett banbygge deluxe skulle jag säga. Och vår verksamhet handlar ju inte i första hand om att få fram några världsmästare utan om gemenskap.

Tanken är att det ska finnas något för alla på den nya banan – gröngölingen såväl som fartfantomen.

Läs hela artikeln i onsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.