Annons
Nyheter

25 nya jobb i Forshedas lokaler

Nyheter • Publicerad 15 maj 2009

MÖRBYLÅNGA

På fredagen skrev Mörbylånga kommunledning på förvärvskontraktet på Forshedas industrilokaler. En affär på 3,1 miljoner kronor. Och Kent Ingvarsson (M) har stora förhoppningar:

Annons

– Strax efter sommaren ska jag inbjuda till presskonferens. Det blir 25 nya jobb i Forshedalokalerna.

Vid det senaste fullmäktigemötet i Mörbylånga blev det hetaste diskussionsämnet det eventuella köpet av Forshedas industrilokaler. Skulle kommunen gå in med 3,1 miljoner kronor för att förvärva den tomma industribyggnaden, eller inte?

Inte, ansåg särskilt Berne Klysing (FP) som höll en lång utläggning över vådan av att förvärva lokaler som skattebetalarna sedan skulle få betala underhåll för.

Socialdemokraterna tillsammans med en överväldigande majoritet i fullmäktige hade dock en diametralt motsatt uppfattning. Självklart skulle kommunen förvärva lokalerna. Kommunen borde ta sitt ansvar för att skaffa ersättningsjobb för de förlorade Forsheda-jobben.

Kommunalrådet Ingvarsson (M) påpekade också att det fanns förhoppningar om nya jobb. Och skulle inte det gå vägen kunde man sälja fastigheten vidare till intressenter på jakt efter en lagerlokal. Men nya jobb var förstås en förhoppning och nu ser det ut som om denna förhoppning är på väg att infrias.

– Jag kunde inte säga så mycket i fullmäktige eftersom vi satt mitt i en förhandling med en intresset som utlovat 25 nya jobb. Men det börjar klarna nu, säger Kent Ingvarsson på fredagen efter att präntat ditt namnteckningen på förvärvskontraktet.

Enligt Kent Ingvarsson är den intresset man talar med just nu ute på en marknadsföringsresa ”i världen” för att sälja in sin produkt.

• Och det är något vettig och inte någon tramsig platspryttel som hamnar i marknadsstånden?

– Nej, nej. Det här är högst seriöst. Det är en svensk affärsman med ett nytt patent. Och det rör sig alltså om tillverkning.

• Av vad?

Annons

– Nja, jag kan inte säga det än. Men finansieringen är klar och orderböckerna är tecknade. I september måste han dra igång tillverkningen.

• Och...

– Det rör sig om 25 heltidsjobb och jag hoppas att jag kan sammankalla till en presskonferens strax efter sommaren, eller rent av tidigare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons