Nyheter

Vuxna på stan önskas tillbaka

Nyheter • Publicerad 1 november 2006

BORGHOLM

Kommunalrådet Lisbeth Lennartsson välkomnar polisinsatsen och önskar få tillbaka ”Vuxna på stan”.– Jag vill ha ett starkare engagemang från de vuxna, det är inte okej att ungdomarna tänjer på gränserna.

Lisbeth Lennartsson är bekymrad över situationen.

– Jag har fått signaler om familjer som valt att flytta från Borgholm eftersom de tycket att det för stökigt bland ungdomarna och då har det gått för långt.

– När kommunstyrelsens arbetsutskott träffade länets polisledning här i Borgholm i augusti utlovades att de befintliga åtta öländska närpoliserna ska få möjlighet att prioritera yttre närpolisarbete på Öland – vi behöver detta löfte infriat nu!

Samtidigt betonar hon vikten av föräldraransvar.

– Det är ett ansvar för föräldrarna, det är ett ansvar för alla vuxna. Jag, och många med mig, är mycket bekymrade över den attitydförändring som skett, det tycks vara okej att köra på trimmat, det tycks vara okej att köra moppe på fyllan, det tycks vara okej att hänga ute på stan långt in på nätterna. Vi vet att alkoholkonsumtionen ökar bland ungdomarna och det förekommer även hasch.

Konflikten mellan polisen och ungdomarna är ytterligare ett problem

– Mig veterligen har det aldrig hänt tidigare, i alla fall inte i den här omfattningen.

Kommunen ska stärka upp på fritidssidan och tar även initiativ till att ”Vuxna på stan” återkommer till Borgholm.

– Vi önskar ett mycket starkare engagemang från vuxenvärlden. Därför kommer kommunen att bjuda in till möte i Folkets Hus i Borgholm nästa vecka och veckan efter i Löttorp. Syftet är bland annat att få igång Vuxna på stan i Borgholm. Det finns i Löttorp, men inte i Borgholm.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.