Annons
Nyheter

Visor om kärlek i blåsig borg

Nyheter • Publicerad 1 augusti 2007

EKETORP

För första gången framträdde Rikard Wolff på Öland, i blåsiga Eketorps borg på fredagskvällen. Visor om lycklig och olycklig kärlek, om lust och sorg, på franska och svenska fick åhörarna lyssna till.

Annons

Rikard Wolff är känd som vissångare och skådespelare. Den stora allmänheten minns honom nog som Zack i Änglagårdsfilmerna. Till Öland och Eketorps borg hade han kommit för att sjunga ur sitt digra visarkiv.

Rikard Wolff har en särpräglad röst som passar särskilt bra till de franska visorna som är förknippade med sångare som Edith Piaf och Jaques Brel. Till flera av dem har han skrivit egna texter, några rena översättningar och några med friare formuleringar.

FÖR KÄRLEKENS SKULL

Genomgående för Rikard Wolffs låtar är kärlek. Han beskriver själv kärleken som ”dröm och plåga, revolution och katastrof”. Kärlek till sommaren, till män och kvinnor, lycklig och olycklig kärlek. Några av hans mer kända låtar fanns naturligtvis med under kvällen, som exempelvis Pojken på månen, Spår i sanden och Vackra pojkar, Vackra män.

Niklas Sundén ackompanjerade på dragspel och gjorde även solospelningar som imponerade.

Inne i borgen sken kvällssolen och murarna gav skydd för den ihärdigaste blåsten. Uppe på scenen tog vinden däremot i ordentligt och det var ofrånkomligt att sången till dels stördes av vindbrus i högtalarna.

– Jag har bara varit med om en liknande spelning tidigare under min karriär, sa Rikard Wolff.

– Det var i Kalmar!

Publiken njöt av kvällen med picknickkorgar och kaffetermosar och det var många som ville höra mer av kärleksvisorna. Extranummer och skivförsäljning gav syn för sägen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons