Nyheter

Vingliga och snurriga rattfyllor

Nyheter • Publicerad 20 januari 2008

FÄRJESTADEN

Den före detta sjökaptenen från Öland greps med 2,63 promille bakom ratten i Mörlunda. För polisen har den äldre mannen uppgivit att han skulle köpa korv. Ett annat rattfyllo fick hembesök av ordningsmakten.

Att den före detta sjökaptenen inte har något körkort för landbacken gjorde inte saken bättre för polisen. Den äldre mannen åtalas nu för både grovt rattfylleri och olovlig körning vid tingsrätten i Kalmar. Det var en privatperson som ringde till polisen och slog larm om att en bilist körde osäkert och vingligt på väg 34 vid Mörlunda i Hultsfreds kommun.

– Han var stundtals över på fel sida vägbanan, berättade vittnet för polisen.

FÖR BERUSAD ATT BLÅSA

En polispatrull ryckte ut och lyckades få stopp på fordonet. Föraren, som var påtagligt berusad, varken kunde eller ville blåsa i polisens mätutrustning.

– Han uppgav att han druckit några öl, säger polisen som stoppade mannen.

Blodprov vid Oskarshamns sjukhus visade en promillehalt på 2,63, varför polisen tog ifrån mannen bilnycklarna så att sjökaptenen inte skulle fortsätta sin vingliga färd. Och detta är (naturligtvis) inte det enda rattfyllot som haffats på ön...

SNURRIGT I RONDELLEN

Efter att nästan ha missat avfarten till Färjestaden och dessutom fått stopp mitt i en rondell kom polisen och knackade på dörren hemma hos en annan herre.

– Han körde så illa att allmänheten larmade och när vi kom hem till bilisten ifråga var han rejält onykter och nekade först till att han kört i det tillståndet, berättar polisman Bo Johansson.

Efter ett kortare samtal föll dock den körkortlöse mannen till föga.

– Jo, han hade kört och vårt blåsinstrument visade 0,98. Han hade alltså runt två i promille.

PETER BOSTRÖM

MICHAEL STÅHL

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.