Nyheter

Villa brann i natten

Nyheter • Publicerad 18 februari 2011

ÖVERTORP/ALGUTSRUM

En villa i Övertorp nära Algutsrum totalförstördes i en brand på fredagsmorgonen.

Det var grannar som slog larm vid fem-tiden på morgonen.

– När man hör om en villabrand mitt i natten då befarar man det värsta. Så vårt primära arbete som vi hade i tankarna när vi åkte ut var att rädda liv, berättar räddningsledaren Leif Nilsson.

Larm gick ut till alla intilliggande räddningsstyrkor – Färjestaden, Mörbylånga, Borgholm och Runsten. Runsten kunde dock vända hemåt när Färjestadens räddningstjänst gjort en första översyn av brandplatsen.

– Vi fick veta av grannar att det inte bodde någon i huset och det var ju en lättnad, beskriver Leif Nilsson.

MELLAN TVÅ ÄGARE

Villan hyrs vanligtvis ut, men stod just nu mellan två hyresgäster.

När räddningstjänsten påbörjade räddningsarbetet var hela villan övertänd.

– Vi fick koncentrera oss på att rädda vad som räddas kunde och det var garaget i det här fallet, säger Leif Nilsson.

Branden tros ha startat i bostadsdelen av husen. Polisen kommer mer exakt att utreda brandorsaken, men först då elden är fullständigt släckt.

BEVAKNING

Fortfarande vid nio-tiden på fredagsmorgonen brann det i delar av huset, även om räddningstjänsten då hade kontroll över situationen. Därefter vidtog eftersläckningsarbete, för att sedan övergå i bevakning med tillsyn var tredje timme.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.