Annons
Nyheter

Vill starta nytt fritids i Skogsby

Nyheter • Publicerad 27 augusti 2007

SKOGSBY

Föräldragruppen i Torslunda/Skogsby vill starta fritidsgårdsverksamhet i Skogsbygården. Verksamheten skulle till stor del ske i föräldragruppens regi. Lokalerna tillhör dock kommunen och föräldragruppen har ännu inte fått något besked från kommunen om de får använda lokalerna.

Annons

– Vi har hållit på och tjatat på kommunen i ett år, men vi har ännu inte fått något besked, säger Malin Gunnarsson från Föräldragruppen i Skogsby/Torslunda.

Föräldrarna avser ta ansvar för fritidsgårdsverksamheten en kväll i veckan.

– Till att börja med hade vi tänkt en dag i veckan, sen får vi se hur det utvecklas, säger Malin Gunnarson.

KOSTNADSFRITT

Föräldragruppen ställer sig även till förfogande för iordningställandet av lokalerna och säger sig kostnadsfritt kunna anskaffa bland annat pingisbord och biljardbord.

– Vi har försökt använda de kontakter som vi har på olika håll för att ordna fram saker kostnadsfritt, säger Malin Gunnarsson.

Enligt kommunchef Staffan Larsson finns från kommunens sida inga principiella hinder för att föräldragruppen får starta den verksamhet som de begär.

– Vi har sagt att om man kan ordna ett föräldrakooperativ som sköter fritidsgårdsverksamheten så ställer vi lokalerna till förfogande, och det står vi fast vid. Däremot har vi ännu inte kommit överens om de exakta formerna, säger Staffan Larsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons