Annons
Nyheter

Vill kulturmärka Djupviks Camping

Nyheter • Publicerad 31 juli 2012

92 personer kritiserar Borgholms kommuns intentioner med Djupviks Camping. De tycker att den ska behållas i ursprungligt skick och dessutom borde kulturmärkas.

Ölandsbladet har tidigare skrivit om att Borgholms kommun har förelagt ägarna till Djupviks camping att bland annat plocka bort de stenmurar som långliggarna har uppfört mot stranden. Ett argument är att allmänhetens tillträde till stranden begränsas. De två torrdasslängorna kritiseras också. Nu har 92 personer undertecknat en skrivelse till samhällsbyggnadschefen och samhällsbyggnadsnämnen angående Djupviks Camping.

Annons

De vill bevara campingen i sitt ursprungliga skick med stenmurarna belägna vid havsstranden.

”Vi anser att det ej finns någon camping av dessa slag på Öland, om så väldigt få”, skriver de till kommunen.

Vidare skriver de att det är en naturcamping och de värnar för de som uppskattar att bo på det sättet. De tycker att det finns tillräckligt många campingar på Öland som varit föremål för exploatering och inrättande av moderniteter.

”Campingen är av det slag att den borde k-märkas och då bevaras i sitt ursprungliga skick”. De framhäver att området och campingen är till för alla.

De poängterar att lyktor och vindskydd plockas bort varje höst för att inte störa omgivningen. Däremot tas inte alla markgolv av sten bort.

De kritiserar även kommunens tjänstemän för att inte ha fört en dialog med campinggästerna innan de skrivit sin rapport. Vissa uppgifter som skrivits i media inte stämmer.

Vidare hävdar de att om campinggästerna blir färre eller inte kommer alls. Skulle det få allvarliga konsekvenser för hela byn och näringsidkarna. Bland annat skulle restaurangen och lanthandeln behöva stänga på grund av för dålig lönsamhet.

ALEXANDER JENSEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons