Nyheter

Vill ha undervisning på modersmål

Nyheter • Publicerad 25 mars 2013

FÄRJESTADEN

– Det är viktigt att nyanlända elever också får tillgång till modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmålet för att kunna sa till sig kunskaper i alla ämnen, säger Lena Hallengren, socialdemokratisk riksdagsledamot, som på måndagen gästade Lågans invandrarskola i Färjestaden.

På Lågan intill Färjestadens skola sker det mesta av undervisningen på svenska, men ibland också på engelska och inte sällan med hjälp av teckenspråk.

På bara några månader har flyktingbarnen från Möllstorps campingplats gjort stora framsteg i svenska språket.

Och just språkets betydelse är något som den socialdemokratiska riksdagsgruppen vill lyfta fram:

– Svenska skolan ska vara likvärdig för alla elever, även för de barn som nyligen kommit till Sverige. Att lära sig svenska är en nyckel till lyckad integration men för att elever med en annan språkutbildning ska få samma chans som andra elever är det viktigt att nyanlända elever också får tillgång till modersmålsundervsining, säger Lena Hallengren.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.