Nyheter

Vill ha svar om ställplatser

Nyheter • Publicerad 17 oktober 2011

BORGHOLM

SHR, Sveriges Hotell– och Restaurangägare, återkommer till Borgholms kommun med frågan om när en utvärdering av ställplatsverksamheten blir klar.

– Ett besked i frågan bör givetvis komma i god tid före nästa års turistsäsong, det vill säga före årsskiftet.

– Kommunen har beskrivit uthyrningen av ställplatser för husbilar som en försöksverksamhet och förklarat ställplatserna i två hamnar arrenderas ut till entreprenörer för att ge kommunen ytterligare erfarenheter av hur verksamheten skabedrivas i framtiden.

– Eftersom sommarsäsongen 2011 sedan en tid har avslutats vill vi nu efterhöra när en eventuell utvärdering av ställplatser genom Borgholm Energi i framtiden kan tänkas vara färdig, undrar SHR.

Ett besked om detta kommer man att få inom kort.

– Vi ska ta upp frågan i arbetsutskottet och besluta om vilka som ska delta i utvärderingen och därefter bestämma en tidpunkt.

– Och den kommer att vara klar i god tid före årsskiftet, säger kommunchef Lars Frick.

Att SHR engagerar sig i ställplatser beror på att SCR, Sveriges Campingägares Riksförbund, är en av organisationens samarbetspartners.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.