Nyheter

Vill etablera kulturhus i Kronomagasinet

Nyheter • Publicerad 19 juni 2012

BORGHOLM

Moderaterna i Borgholm föreslår i en motion att kommunchefen får i uppdrag att undersöka möjligheten att ett kulturhus etableras i Kronomagasinet, med kultuskola, musik, dans och drama.

– Det är kommunens ansvar att ta tillvara alla barns och ungdomars intressen. det investeras mångmiljonbelopp i konstgräs, men alla spelar inte fotboll. Minsts lika många barn och ungdomar är aktivt intresserade av musik, dans, teater eller annan form av kultur, heter det i motionen som underteckants av Marce van Luijn och Eddie Forsman.

De menar vidare att en kulturkommun även skapar inflyttning. Tillgång till en bra skola är så klart av största vikt, men föreningslivet har också stor betydelse.

– Kronomagasinet är stadens äldsta bevarade byggnad, uppförd 1819.

– När man nu flyttar Krongårdens ungdomsverksamhet till den nyrenoverade Slottsskolan, finns det egentligen ingen bättre plats för Borgholms Kulturhus än i den gamla kulturbyggnaden Kronomagasinet, skriver motionärerna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.